Politika varovanja osebnih podatkov

Interbora d.o.o.

Datum : 12. Avgust, 2019

 

Zaščita vaše zasebnosti in vaših osebnih podatkov je za nas ključnega pomena, zato pri izvajanju naših storitev, upoštevamo določila Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in vsa preostala pravna določila (ZVOP-1). V nadaljevanju vas bomo podrobno seznanili o ravnanju z vašimi podatki, sprejetimi varnostnimi ukrepi in pravicami, ki vam pripadajo po uredbi GDPR.

S privolitvijo za sodelovanje ali prijavo v spletno raziskavo/študijo, omogočite podjetju Interbora d.o.o., Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Uradna oseba podjetja je Andrej Muževič, dosegljiva na elektronskem naslovu: andrej.muzevic@interbora.si .

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Romana Krejan, dosegljiva na elektronskem naslovu: romana.krejan@interbora.si.

 

OBDELAVA PODATKOV:

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno.

S privolitvijo za sodelovanje ali prijavo v spletno raziskavo/študijo, se strinjate, da zbiramo vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki jih zbiramo so ime, priimek in elektronski naslov. Redkeje tudi številka mobilnega telefona, spol, regija in specializacija ter tehnični podatki IP naslov, naprava, brskalnik.

Osebne podatke potrebujemo, da vam lahko posredujemo informacije povezane z raziskavo/študijo, povezavo do spletne strani v primeru spletnih raziskav/študij, ter se z vami dogovorimo o času in načinu izvedbe raziskave/študije.

Obdelava teh podatkov poteka z upoštevanjem potrebnih varnostnih ukrepov  in na podlagi izpolnjevanja pogodbenih obveznosti med podjetjem Interbora d.o.o. in sodelujočim v študiji oz. raziskavi (1. odstavek 6. člena lit. b GDPR).

Pri izvajanju študij oz. raziskav se pri ocenjevanju in rezultatih, zbirajo osebni podatki, predvsem socialno-demografske značilnosti, kot na primer spol, regija, specializacija. Ti podatki so anonimizirani, povezave do posameznih oseb tako niso možne. V skladu s tem to niso več osebni podatki, zato določila GDPR ne veljajo več. Zbiranje podatkov iz vprašalnika poteka z vnosom udeleženca raziskave in določanjem metapodatkov (trajanje vprašalnika, geolokacija in informacije o brskalniku/operacijskem sistemu).

Obdelava za ocenjevanje in upravljanje podatkov vprašalnika poteka na podlagi izpolnjevanja pogodbenih obveznosti med Interbora d.o.o. in sodelujočim v študiji oz. raziskavi (1. odstavek 6. člena lit. b GDPR).

 

NAMEN:

Osebne podatke zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

 

PRAVNA PODLAGA:

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

 

UPORABA OSEBNIH PODATKOV:

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

 

SHRANJEVANJE PODATKOV:

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru zakonskih obveznosti, zlasti pri izvajanju uradnih postopkov, se rok za izbris podaljša do zaključka postopka oziroma do izpolnitve zakonske obveznosti.

 

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV:

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali ali razkrili tretjim osebam, razen v primeru katerega od spodaj navedenih primerov.

Vaše osebne podatke bomo razkrili tretjim osebam le v primeru:

  • Ko ste nam za to, dali vašo eksplicitno privolitev (1. odstavek 6. člena lit. a GDPR),

  • Ko je razkritje potrebno v povezavi s pravno zahtevo in ni utemeljenega razloga za obstoj vašega prevladujočega interesa po ne-razkritju vaših podatkov (1.odstavek 6. člena lit. f GDPR),

  • Ko smo podatke dolžni razkriti po zakonu (1.odstavek 6. člena lit. c GDPR),

  • Ko je razkritje zakonsko dopustno in je potrebno za izpolnitev pogodbenih obveznosti z vami (1.odstavek 6. člena lit. b GDPR).

 

PIŠKOTKI

Naša spletna stran in tudi spletna stran naših pogodbenih partnerjev uporablja piškotke, za zagotavljanje brezhibnih spletnih storitev in uporabo določenih funkcij pri izvajanju študij oz. raziskav. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku. Piškotki, ki jih uporabljamo, se po zaprtju brskalnika z vašega trdega diska izbrišejo (sejni piškotki). V nekaterih primerih, se pri izvajanju študij oz. raziskav, uporabljajo piškotki, ki ostanejo na vašem računalniku in omogočajo prepoznavanje vašega računalnika ob naslednjem obisku (dolgotrajni piškotki). Ti piškotki se uporabljajo za shranjevanje posameznih odgovorov sodelujočih (npr. do sedaj podani odgovori), ki jih ob ponovnem odprtju spletne strani obnovite.

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvah piškotkov, se odločite za vsak primer posebej ali pa nasploh izključite sprejem piškotkov. Če ne sprejmete piškotkov, je lahko delovanje naše spletne strani oz. spletne strani naših pogodbenih partnerjev za izvajanje študij oz. raziskav omejeno. Pod gumbom »Pomoč« v svojem brskalniku najdete opis, kako lahko svoj brskalnik ustrezno nastavite in kako sprejmete ali zavrnete piškotke.

 

VAŠE PRAVICE:

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

 

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: romana.krejan@interbora.si ali po pošti na naslov:

 

Interbora d.o.o.

Koprska ulica 94

1000 Ljubljana

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju Interbora d.o.o. ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.